L'escola Riu d'Or de Santpedor ha guanyat el premi «La ciència i els infants» 2017 que convoquen el Rotary Club Manresa Bages i els estudis d'Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages, FUB-UManresa.

El veredicte es va fer públic ahir en un acte en el qual va participar el físic Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor de la Universitat de Barcelona i responsable de l'àrea de Ciència i Medi Ambient de l'Obra Social de La Caixa.

Durant la seva intervenció, Wagensberg va afirmar que per incentivar les vocacions científiques és important convidar els més joves a participar en la resolució d'enigmes científics amb total llibertat i sense límits. «La ciència només serà divertida si jo gaudeixo fent ciència», va dir. També va afirmar que en aquest àmbit no s'ha de donar mai res per bo.

El primer premi va ser per a l'escola Riu d'Or de Santpedor, el segon, per a la llar d'infants Rexics de Canet de Fals, i el tercer, per a l'escola de Sant Ignasi de Manresa. Tots ells rebran material educatiu per promoure l'aprenentatge científic, valorat en 600, 400 i 200 euros, respectivament.

Una desena de centres educatius de la Catalunya Central optaven als guardons del Rotary Club Manresa Bages i UManresa per a projectes que han elaborat amb l'objectiu de promoure la ciència entre l'etapa educativa que va dels 0 als 6 anys per incrementar la comprensió sobre els fenòmens del món. Les propostes es van presentar a la Fira de l'Experimentació que es va fer a la FUB el febrer passat.