L'Ajuntament de Manresa ha preparat per aquest diumenge, 23 d'abril, diada de Sant Jordi, de les 8 del matí a les 10 del vespre, un dispositiu especial de Mobilitat amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants, l'accés amb fluïdesa del transport públic al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit que, per segon any consecutiu, inclou la gratuïtat del bus urbà a totes línies que fan servei a la ciutat. Es farà reforç de les línies de festius, i les línies 1 i 2, habitualment fora de servei en diumenge, tindran una freqüència de pas cada 20 minuts.

El dispositiu s'ha presentat aquest matí, amb la presència de la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, i el director de Bus Manresa, Francisco Ledesma. La regidora ha explicat que després del balanç positiu de l'experiència l'any passat, en què Sant Jordi es van escaure en dissabte i es van triplicar els usuaris respecte un dissabte habitual, s'ha decidit repetir la iniciativa. L'objectiu és "prioritzar la circulació de vianants", promoure i promocionar el transport públic i "animar la gent que en una diada com aquesta deixi el cotxe a casa.

Francisco Ledesma ha afirmat que per fer possible la iniciativa i evitar aglomeracions es reforçaran les freqüències de pas i les línies 1 i 2 donaran servei cada 20 minuts, tot i que habitualment no funcionen els diumenges. A més, si l'afluència de viatgers ho fa necessari hi haurà dos vehicles a punt per reforçar encara més el servei. Ledesma ha afirmat que la valoració de l'any anterior és molt positiva i ha remarcat el fet que aquest increment del servei comporta també el reforç de personal durant la diada. Ledesma també ha explicat la importància que, malgrat que el bus sigui gratuït, els viatgers "pugin per la porta del davant", per tal de poder fer recompte del volum d'usuaris que fan ús del servei.

Aquest dispositiu comportarà:

  • El servei de transport públic urbà BUS MANRESA serà gratuït i reforçarà el servei de festius (L6-7 i L8) amb el funcionament dela Línia1la Balconadaila Línia2La Paradaen horari de dissabtes (freqüència de pas de 20 minuts) des de les 8 del matí fins a les 22 hores.
  • Tancament al trànsit de vehicles dels passos de vianants de les andanes de Passeig Pere III amb plaça Espanya, de manera que s'unirà el 2 i 3 tram de pg. Pere III amb Pl. Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant els vehicles que circulin per Ps. Pere III - pl. Espanya costat Correus - CAP Bages no podran accedir a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà.
  • Els vehicles que circulin per Pg. Pere III - pl. 11 de setembre en direcció Pl. Espanya hauran d'optar per circular per costat dret o esquerre de Pg. Pere III segons la seva destinació:
  • Pg. Pere III costat dret (segons sentit de circulació): accés a carrer Primer de Maig - Pàrquing Bàlsena, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió - Pàrquing Carrió, ...
  • Pg. Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): Carrer Canyelles - PàrquingLa Farola, carrer Guimerà, carrer Circumval·lació, ... L'accés de vehicles a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es realitzarà des de Pg. Pere III - pl. 11 de setembre, atès que s'invertirà de sentit de circulació del lateral de pg. Pere III costat carrer circumval·lació
  • Tancament al trànsit de vehicles del vial que connecta el carrer Circumval·lació amb el pg. Pere III (costat edifici Sindicats) en ambdós sentits de circulació.
  • Amb motiu d'aquests canvis de trànsit, s'anul·laran les parades de transport públic urbà i interurbà de Pl. Espanya. Les afectacions al servei de transport públic urbà BUS MANRESA es podran consultar a través del web www.manresabus.com i les dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d'autobus

S'instal·laran 184 parades a la ciutat

A data d'avui, Manresa té previst instal·lar 184 parades per la diada de Sant Jordi, si bé fins demà encara hi ha podria haver alguna altra incorporació de darrera hora. Quan a percentatges aproximats, un 65% de les parades són per a la venda de roses i plantes, un 25% per a la venda de llibres i publicacions diverses i el 10% seran parades per a venda de d'altres productes o per a informació d'entitats.

Amb detall, la distribució geogràfica de les 184 parades serà la següent: Passeig de Pere III - 1er tram (53 parades); Crist Rei (3); Passeig de Pere III - 2on tram (34); Pl. Espanya (6); Passeig Pere III - 3er tram (2); Passeig Pere III - 4art tram (5); Plaça 11 de setembre (2); Plaça Sant Domènec (18), Born (1); Plana de l'Om (6); i d'altres llocs de la ciutat (54).