L´Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d´Esports, ha requerit els serveis laborals d´AMPANS per a la contractació de tres persones usuàries per desenvolupar tasques de consergeria als camps de futbol de Manresa. Un projecte de col·laboració que té l´objectiu de contribuir a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o malaltia mental.

Aquest projecte que ha arrencat aquest2017 aManresa ha estat presentat avui al camp de futbol dela Pirinaica, al barri Mion-Puigberenguer, i ha anat a càrrec del regidor d´Esports de l´Ajuntament de Manresa; Jordi Serracanta; del responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d´Ampans, Lluís Núñez; i dels conserges Francisco Cantos (Mion), Antoni Martínez (Balconada) i Antonio Jiménez (Xup-Cots).

Entre les tasques que desenvolupen en aquests equipaments municipals hi ha les següents: Obrir i tancar les instal·lacions; marcar i mantenir el bon estat de les línies del camp; mantenir el bon estat de neteja dels vestidors, netejant-los a l´inici de la jornada, entre els diferents partits, i al final de la jornada.

Les persones contractades també han de mantenir el bon estat dels camps de futbol en general, buidant papereres, escombrant. Així mateix s´encarreguen de donar claus dels vestidors als esportistes i els àrbitres.

Aquests treballs es realitzen els dissabtes i diumenges als camps de futbol dela Mion, Balconada, Cots i el Xup.Dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives

Jordi Serracanta ha explicat que des de la regidoria d´Esports de l´Ajuntament de Manresa es treballa per a "la dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives de barri de la ciutat. En aquests cas concret als camps de futbol, instal·lacions esportives que a través de la tasca dels clubs esportius fortament arrelats al barri ofereixen poder practicar esport a un nombre important de nens i nenes del barri i de la ciutat, més de 600 esportistes distribuïts amb més de 40 equips, fomentant d´aquesta manera la pràctica esportiva i saludable en edats de formació personal"

Per al regidor "gràcies a les tasques dels clubs i la coordinació municipal això és possible i en aquest cas del projecte d´inserció laboral d´Ampans es reforça aquest paper de l´Ajuntament en el manteniment i control d´aquestes instal·lacions, amb un total 32 hores de consergeria cada cap de setmana".

Valoració molt positiva de l´experiència

Lluís Núñez ha mostrat la seva satisfacció pel resultat d´aquesta experiència "que és una bona oportunitat per donar feina a aquestes persones i ens obre, de cara al futur, un nou camp per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat". El responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d´Ampans ha ressaltat que des d´Ampans "estem molt satisfets de l´arrencada del projecte i del suport de l´Ajuntament, i també molt agraïts de l´ajuda i la col·laboració de les persones responsables dels clubs".

Núñez ha explicat que des del servei laboral d´Ampans ja havien tingut experiència en serveis de consergeria i control d´accessos però que aquesta "és la primera vegada que ho feien a camps de futbol i està funcionant molt bé". En aquest sentit ha afegit que les tres persones que estan desenvolupant aquestes tasques "han rebut formació adequada i, a més, són persones flexibles i amb molta capacitat d´aprenentatge".

Al seu torn, Cantos i Martínez han fet també una valoració satisfactòria del treball que desenvolupen per al manteniment dels camps de futbol i han ressaltat també com a factor positiu les relacions socials amb moltes persones que s´apleguen els caps de setmana per practicar o seguir les competicions esportives.