A l'expectativa del que pugui passar, però amb el convenciment que qui hi surt perdent és la ciutat. Així entomen els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Manresa la situació generada per la polèmica gravació al número 2 del PDeCAT, David Bonvehí, per part, suposadament, de la regidora Mireia Estefanell, i les conseqüències que podria tenir per a Manresa. Valentí Junyent ha retirat les competències de la fins ara primer tinent d'alcalde, regidora i cap del grup municipal d'Esquer-ra. Ara per ara la continuïtat del pacte de govern entre CDC i ERC és incert.

Relacionades

Els grups municipals esperen veure com es resol la crisi per entrar més a fons en la qüestió. Anar més enllà seria fer política ficció. Però el president del Grup Municipal Socialista, Felip González, és rotund: «el pacte de govern, a dia d'avui, està trencat de facto, i per tant ja no és una qüestió interna de dos partits». Considera que si fa 5 dies els regidors del govern «anaven en la mateixa direcció, ara es miren de reüll amb desconfiança, i mentre fan això no estan governant pel bé de la ciutat».

El PSC a Manresa va ser l'únic grup que va reaccionar a la crisi. Divendres Sant va fer públic un comunicat alertant de les conseqüències que podria generar el cas. Al ple d'ahir va fer un prec demanant «que es posin d'acord en l'acord o en el desacord», però que resolguin la situació.

Per al regidor de la CUP Jordi Masdeu, «passi el que passi afectarà l'Ajuntament». D'entrada recorda que serà el tercer canvi de govern a la ciutat en dos anys. Lamenta que «com gairebé sempre la política municipal, que hauria de ser la més important perquè és la més propera als ciutadans, és la que que acaba rebent els impactes negatius». També opina que no és bo que en un govern es generin desconfiances, i que té la sensació que no s'està explicant tot el cas o no s'acaba d'explicar.

«No ens concerneix, no tenim tota la informació i és un tema del govern i dels acords entre ells», diu el representant de Ciutadans, Andrés Rojo. Afirma que estan pendents del desenllaç d'un procés que genera un impàs que «òbviament podria perjudicar la ciutat. Però això no significa que l'actual acord de govern sigui el millor per a Manresa. És un matrimoni de conveniència», diu.

El regidor de Democràcia Municipal, Ton Sierra, creu que només afectarà Manresa si surten del govern regidors «que de moment ho estan fent bé». Opina que és un afer intern en el qual «no m'hi he de posar». Precisa que la ciutat se'n sortirà si el pacte es trenca perquè tant a CDC com a ERC «hi ha gent preparada», encara que «jo penso que altres polítiques són possibles».