Per segon any consecutiu, Manresa tindrà bus urbà gratuït en totes les línies al llarg de la diada de Sant Jordi, aquest diumenge, de les 8 del matí a les 10 de la nit. L'any passat, en què es va estrenar l'experiència, que es va escaure en dissabte, el bus urbà va triplicar el nombre d'usuaris, va passar de la mitjana de 2.810 a 8.479.

Aquest dijous al matí es va presentar el dispositiu especial de mobilitat per garantir la seguretat dels vianants, l'accés amb fluïdesa del transport públic al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit per Sant Jordi. A banda de la gratuïtat del bus, es farà un reforç de les línies de festius, i les línies 1 i 2, habitualment fora de servei en diumenge, tindran una freqüència de pas cada 20 minuts.

El dispositiu el van presentar la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, i el director de Bus Manresa, Francisco Ledesma, que va informar que, si l'afluència de viatgers ho fa necessari, hi haurà dos vehicles a punt per reforçar encara més el servei del que ja es farà. Hi va afegir que l'increment comporta el reforç de personal durant la diada i va recalcar la importància que, malgrat que el bus sigui gratuït, els viatgers «pugin per la porta del davant» per poder-los comptar.

El dispositiu comportarà canvis, com el tancament al trànsit de vehicles, dels passos de vianants de les andanes del Passeig Pere III amb la plaça Espanya, de manera que s'unirà el segon i tercer tram del passeig amb la plaça Espanya per al pas exclusiu de vianants. Això comportarà diversos canvis per als vehicles. S'anul·laran les parades de transport públic urbà i interurbà de la plaça d'Espanya.