El president d'ERC a Manresa, Ramon Fontdevila, que va voler seguir en directe el ple de dijous, va dir, en acabar, que esperava que les converses amb CDC donin fruits abans de l'executiva d'ERC oberta a la militància que tindrà lloc dimecres vinent.

El polític republicà va expressar el desig que el moment de cul-de-sac que viu el govern de Manresa no s'eternitzi i que les converses que ja hi ha amb els convergents, va afirmar, comencin a servir per concretar una sortida, si bé no va especificiar quina voldria que fos.

Fontdevila va afirmar que «les complicitats [amb CDC] hi són» i que el que cal és fer l'esforç tots plegats per resoldre-ho. «Hem cobert l'etapa de constatació, de rebuig i de negació, i ara és quan ens hi hem de posar, i estem convençuts que l'oportunitat hi és».

«No és la responsable»

Va corroborar el suport d'Esquerra a Mireia Estefanell afirmant que «ens ha deixat clar que no és la responsable d'aquesta situació. El que no podem canviar és el que l'alcalde manifesta en termes de confiança. Això ho podem entendre», però «estem en un projecte compartit i el que no pot ser és apartar una regidora i deixar-la a l'ombra». Es va mostrar obert a «tornar-ne a parlar i a matisar».

Estefanell opta per no parlar

Finalment, Estefanell va contactar, ahir, amb aquest diari, que ha intentat obtenir la seva versió sense èxit. Va enviar un missatge dient que, «de moment, he optat per no fer declaracions; no vull entrar en el joc de desviar el focus d'atenció dels esdeveniments que vaig presenciar». I va afegir que «per a mi el més important és la lleialtat al projecte de ciutat i de país pel qual treballo, que en cap moment no queda en qüestió».

En el ple de dijous, a banda de Fontdevila, també hi havia, a primera fila, i com és habitual, Pere Culell, a qui va rellevar Estefanell com a número 1 d'ERC a l'Ajuntament quan ell va plegar. Ambdós dinaven junts al restaurant Vermell de Manresa el dia que es va gravar d'amagat una conversa de David Bonvehí, secretari d'organització del PDeCAT, amb un grup de càrrecs del partit amb els quals dinava al mateix lloc. Les paraules de Bonvehí es van filtrar. En una de les gravacions se senten les veus d'Estefanell i Culell.