Un incendi a l'interior de l'abocador d'escombraries de Manresa, a Bufalvent, va elevar ahir a la tarda una gran columna de fum negre que durant mitja hora va ser visible des d'una bona part de la ciutat i de la seva rodalia, a causa de l'indret elevat en què es troba l'abocador. El foc va començar passades les quatre de la tarda, i a les cinc els efectius dels Bombers que es van desplaçar a l'indret ja l'havien extingit.

Durant una estona, la fumera es va convertir en un núvol que s'arrossegava per la carena de Bufalvent. Amb l'actuació dels Bombers, la seva intensitat va disminuir, alhora que el seu color s'aclaria fins al punt de quedar totalment diluït. Les restes de la fumera van romandre, tanmateix, en l'aire durant molta estona, perceptibles per l'olor i formant, en la distància, una mena de boirina.

Un fet poc habitual

L'incendi d'ahir a la tarda va ser un fet aïllat en un indret on és molt estrany que n'hi hagi, segons va confirmar a aquest diari Ricard Jorba, gerent del Consorci del Bages per a la gestió de residus. El dirigent de l'ens va explicar que, «en quinze anys, només tenim dos precedents del que ha passat avui». El primer d'ells, segons Jorba, va tenir lloc el 15 d'agost del 2016, i el següent es va produir durant el mes de setembre següent. El d'ahir, va afegir, es va produir de forma totalment fortuïta.