La Fira de l'Estudiant de Manresa celebra 25 anys amb l'estrena de localització. Entre demà i dijous vinent s'instal·larà al Palau Firal, després d'estar molts anys al Museu de la Tècnica i, abans, a l'Aula 2000 (Institut Lacetània).

Els continguts de la fira són d'especial interès per a l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius, amb programes adreçats a alumnes que no superin l'ESO. Així mateix, la visita també pot ser adequada per a l'alumnat que vulgui canviar d'estudis i persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral.

En la presentació, el coordinador, Antoni Cornudella, va remarcar que el certamen «inclourà per primera vegada l'oferta formativa de l'Anoia i Osona». La fira passa dels 19 estands de l'any passat a 23, i hi haurà representats 35 centres educatius de les comarques centrals. «Hi passaran més de 3.000 nois i noies amb l'objectiu de prendre decisions sobre el seu futur», va explicar Cornudella, que va destacar la presència dels ensenyaments artístics, i l'exposició de cartells dels 25 anys.

La regidora d'Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, va esmentar l'esforç de l'Ajuntament per facilitar transport als alumnes dels centres d'ensenyament. La ciutadania, en general, pot utilitzar la línia 2 del bus urbà, que té una freqüència de 15 minuts i té cobertura des del centre a la zona nord de la ciutat. En nom del Consell Comarcal del Bages, el seu president, Agustí Comas, va recordar que l'ens aporta a la fira el finançament de transport d'alumnes i el llibret informatiu, a banda d'impulsar activitats diverses.

Pel Consell Comarcal del Solsonès, Francesc Xavier Mas va comentar que des de la seva comarca també es facilita el transport dels alumnes. Per la seva banda, Joan Canyadell, gerent de la Fundació Lacetània, va esmentar l'assessorament i orientació a càrrec de personal tècnic. Mar Raluy, coordinadora territorial d'Ensenyaments professionals a la Catalunya Central, va dir que des del departament, enguany, es farà incidència en formació i inserció i en els ensenyaments artístics.

L'acte inaugural tindrà lloc demà, a les 11 del matí, amb la presència de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz. Entre les activitats paral·leles, dimarts hi ha programada la xerrada «Les decisions a l'adolescència», dins del cicle per a mares i pares. Tindrà lloc a les 7 de la tarda al Palau Firal.