L'Ajuntament es va comprometre en el darrer ple amb la banca ètica amb l'aprovació per unanimitat d'una moció de la CUP defensada per Elisabet Duocastella, de Fiare Banca Ètica. Per aconseguir el suport de tots els grups es va eliminar un dels punts, que incloïa «no establir cap nou vincle ni relació amb cap entitat bancària que no sigui inclosa dins les banques ètiques i/o cooperatives».

Duocastella va celebrar l'aposta del consistori per la banca ètica en contraposició amb la tradicional, «que tants disgustos ens ha donat els darrers anys. No tan sols per la crisi del 2008 sinó també per la desaparició de la nostra Caixa Manresa, després de gairebé 150 anys d'història i activitat social al nostre municipi i al Bages». Jordi Masdeu (CUP) va demanar «que l'Ajuntament es mulli i vagi més enllà en aquest tema». Andrés Rojo (C's) va apuntar que més important que la gestió ètica de les finances és fer-ne una gestió eficient. La seva visió de la banca va generar un estira-i-arronsa amb Masdeu i va demostrar que tenen visions diametralment oposades.

Felip González (PSC) va expressar el seu suport a la moció, si bé «no tot són flors i violes». Va posar com a exemple la manca d'oficines de la Caixa d'Enginyers. Per la seva banda, la regidora del govern de CDC i ERC Àngels Santolària va destacar la coherència de la proposta amb «les polítiques locals de cooperació i economia social» del consistori. Com González, va demanar retirar el punt 7. Va aprofitar la darrera intervenció per «agrair el record cap a Caixa Manresa, una entitat que segur que va cometre molts errors, però que tots trobem a faltar moltíssim». Masdeu va apuntar que si s'hagués basat en principis més propers a la banca ètica «no estaríem parlant d'una banca extinta».