La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va expressar ahir el seu suport i el del partit a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en la seva decisió de retirar totes les competències de govern a la regidora d'Esquerra, Mireia Estefanell, pel cas de la gravació a David Bonvehí durant un dinar en un restaurant de Manresa.

Ahir la direcció dels demòcrates va abordar el tema a la reunió setmanal. Segons Pascal, la seva formació no vol entrar en una «espiral de retrets» i no ha de dir «res més» del cas perquè és el moment que «parlin els altres», en al·lusió a ERC.

El PDeCAT ja va acusar la cap del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell, i l'excandidat a l'alcaldia de Manresa dels republicans, Pere Culell, de ser els autors de la gravació a Bonvehí.

La coordinadora general va advertir ahir que «en política no tot s'hi val» i que «a ningú del Partit Demòcrata li passaria pel cap fer alguna cosa semblant». Finalment va tornar a expressar el seu suport a Bonvehí i va compartir la necessitat de denunciar «amb contundència» els fets.

Òmnium i l'ANC publiquen un article a la pàgina 20 de l'edició d'avui en el qual demanen al PDeCAT i a ERC que facin el possible per salvar el govern de la ciutat.