La Fira de l'Estudiant se celebra per primera vegada al Palau Firal, un espai més ampli que no pas el Museu de la Tècnica, on es duia a terme fins ara. És un detall que demostra el creixement continuat que ha tingut el certamen i la importància que se li dóna, segons es va comentar ahir durant la inauguració.

A l'acte inaugural també hi va haver temps per al record. Hi va intervenir el dinamitzador cultural Joan Morros, que va recordar com a l'Associació Bloc se'ls va acudir posar en marxa la fira l'abril del 1993. Es va dur a terme a l'Aula 2000 de l'actual institut Lacetània, i ja llavors va rebre la visita de més de 2.000 estudiants, el que demostra que hi havia un buit. «Sumar esforços i complicitats dóna bons resultats», va dir.

El qui fou coordinador de la fira durant uns anys, David Soldevila, va enviar un missatge en un vídeo, ja que actualment viu a Berlín. Va recordar la importància de la fira per al territori. Finalment va parlar la tècnica municipal d'Artés Nereida Berruezo, que al seu dia va visitar el certamen com a estudiant i que ara hi fa d'orientadora.

La Fira de l'Estudiant té espais d'acollida per als alumnes i un gran punt d'informació al mig on es poden consultar temes sobre batxillerat, universitats o formació de persones adultes. A les ales hi ha estands de centres educatius. En el marc del certamen, avui a les 7 de la tarda s'hi celebrarà la xerrada Les decisions a l'adolescència, a càrrec de Laia Casas.