Demà dijous es realitzarà la presentació del llibre Treballs de recerca d'alumnes de batxillerat del Bages. Curs 2016-2017. Aquesta és una publicació anual que es realitza des del curs 2000-2001 i que recull els resums dels 57 treballs de recerca més interessants presentats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat i un annex amb una breu fitxa de la resta dels 809 treballs fets, a més d'un apartat de bibliografia i de treballs del curs anterior premiats en diferents convocatòries. Del llibre se n'editen 930 exemplars.

Els objectius de la publicació són els d'oferir un marc de reconeixement als treballs d'investigació més valuosos realitzats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat, divulgar-los fora de l'àmbit escolar, contribuir a incentivar la seva qualitat, servir com a referent tant temàtic com metodològic per l'alumnat que realitza el 1r curs de batxillerat i potenciar el concepte de recerca com a una actitud permanent en la vida de l'estudiant.

L'acte de presentació consistirà en dues parts. En primer lloc s'impartirà la conferència Estem sols? La cerca de planetes habitables més enllà del sistema solar a càrrec de l'investigador Ignasi Ribas Canudas, vice-director de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC) i director de l'Observatori Astronòmic del Montsec. Seguidament, es farà el lliurament del llibre a l'alumnat que hi ha aportat el resum del seu treball.

L'edició del llibre és coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages amb la participació i implicació directa dels 16 centres de secundària de la comarca del Bages i Moianès. El llibre té el suport del Consell Comarcal del Bages, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, la Fundació Universitària del Bages i Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia. El llibre és editat per Zenobita Edicions.