Olga Sánchez, regidora de Seguretat Ciutadana i de Mobilitat, preveu plegar el mes vinent de l'Ajuntament per motius familiars. Si no ho ha fet abans, va confirmar ahir a aquest diari, ha estat perquè es vol esperar que quedi resolta la crisi de govern entre CDC i ERC pel cas de les escoltes a Bonvehí. Sánchez confia que la renúncia al seu càrrec es pugui aprovar en el ple del maig.

En la llista de Convergència a les municipals del 2015, on aquest partit va anar amb Unió, la persona de després de Jaume Arnau -que va entrar al govern quan va marxar Antoni Llobet- és la dissenyadora de roba Meritxell Soler, que hi ha renunciat i que era militant de la desapareguda Unió. Darrere d'ella hi ha Neus Comellas, que ho està estudiant i que acceptarà o no el càrrec depenent de com hi pugui adaptar la seva vida professional i de la situació en què acabi el govern manresà, un cop resolta la crisi actual i refet el cartipàs.

Comellas, directora comercial de les emissores de Catalunya Ràdio, és Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, en l'especialització de Publicitat i RRPP, i Màster en Gestió i Direcció d'empreses de comunicació per IESE. Després d'ella hi ha Antoni Massegú, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, càrrec que li va fer deixar la direcció de l'Institut Cal Gravat. Llicenciat en Matemàtiques, ahir va comentar a Regió7 que la possibilitat de ser regidor «ni me la plantejo», i va admetre que veia complicat combinar la feina que desenvolupa des de començament del 2016 amb un càrrec a l'Ajuntament de Manresa.

En un comunicat fet públic ahir, Sánchez va explicar que «a principi d'abril vaig comunicar a l'alcalde i a la resta de regidors del govern municipal la meva intenció de deixar l'Ajuntament de Manresa per motius personals i familiars» i que, «davant dels fets que estan afectant el govern municipal, he decidit continuar en l'exercici de les meves funcions a ple rendiment, com he fet al llarg d'aquests anys, i ajornar el moment de fer pública aquesta decisió fins que s'aclareixi la situació, mantenint la meva responsabilitat i el meu compromís amb les manresanes i els manresans».

També va agrair «enormement tot el suport rebut per part de l'alcalde i dels meus companys al govern de la ciutat durant l'anterior mandat i també en l'actual, així com el del personal municipal i el de totes les persones i entitats que m'han facilitat la tasca diària al capdavant de les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat».

Al consistori des del 2011

Sánchez va anar a les llistes de CIU el 2011 com a representant d'Unió i va entrar al govern de la ciutat com a regidora de Seguretat Ciutadana. En les darreres municipals va repetir, i a la que ja tenia se li va afegir la cartera de Mobilitat. Amb el trencament de la federació de Convergència Democràtica i Unió Democràtica, va optar per donar-se de baixa del partit, del qual havia estat la dirigent local.