Les obres al Museu Comarcal de Manresa encara han de donar més fruits dels que mostren actualment a l'interior, amb la rehabilitació del claustre i de dues sales. Queda pendent la part que serà més visible per a la ciutadania, la dels nous accessos per la banda de la plaça de Sant Ignasi. Aquest dimecres, segons ha informat l'Ajuntament, començaran els treballs preliminars per portar-ho a terme. El projecte es donarà a conèixer a la ciutadania el mes vinent, en una data per concretar.

Les tasques que es duran a terme consistiran en els treballs per omplir els forats que van quedar al solar que ocupava la Sala Ciutat, on es va fer una recerca arqueològica. Per aquest motiu, es prohibirà l'estacionament a la Via de Sant Ignasi número 39-41 i es regularà l'accés i la sortida de camions d'obra del solar amb personal d'obra. La previsió és que aquests treballs s'allarguin durant dues setmanes.

Quant a la intervenció per habilitar els nous accessos al Museu Comarcal des de la plaça de Sant Ignasi, així com l'adequació de la façana que va quedar a la vista de l'edifici amb l'enderroc de la Sala Ciutat, que hi estava adossada, la previsió que va donar el regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, aquest mes, coincidint amb la visita que va fer el conseller de Cultura, Santi Vila, al museu, és que comencin abans de l'estiu. El cost el va situar en 629.000 euros. Les dues fases fetes fins ara n'han costat uns 700.000. Al marge de rehabilitar el claustre i adequar dues sales, s'han iniciat els nous accessos, amb la construcció d'una rampa.