Una nova demostració d'un equip de govern «poc transparent, que nega la participació i que no és valent per prendre decisions com, per exemple, el carril bus de la carretera de Vic per millorar de forma significativa la mobilitat». La CUP va criticar amb duresa la gestió que ha fet l'equip de govern de CDC i ERC del projecte per a la urbanització de la Bonavista.

Per a la candidatura, la voluntat que els va manifestar el govern de Junyent «de mantenir el contacte amb la resta de grups municipals» i que «en cap cas no volien fer i desfer sense que nosaltres no en fossim partícips» no té res a veure amb el que ha acabat passant. Com a exemple, va citar que, el juny del 2015, l'equip de govern, en aquell moment només de CiU, «va firmar un conveni amb la Diputació per al traspàs del primer tram de la carretera Santpedor a l'Ajuntament», que «anava amb una subvenció inclosa per a la urbanització de la rotonda de la Bonavista», però «no és fins al juliol del 2016, més d'un any després de la signatura del conveni, que ens expliquen com tiraran endavant el projecte de la Bonavista».

La CUP també va fer referència als reallotjaments. «En el primer moment, l'Ajuntament va dir als llogaters que es faria càrrec directament del trasllat; en segon terme, va dir que l'havien de gestionar els mateixos llogaters i que després el cobrarien (hi havia 4 famílies, una d'elles amb una dona embarassada, i una altra, usuària de serveis socials); finalment, van haver de pressionar no lliurant les claus per poder cobrar el trasllat».

Va afegir que «el desembre del 2016 es va explicar i portar al ple el projecte de la Bonavista. En comissió informativa, els grups municipals vam indicar propostes de millora, com la de l'enjardinat i la introducció al projecte del carril bici. Se'ns va respondre que el projecte de mobilitat encara s'havia de fer, i que no ens podien explicar res, encara». Va concloure que «no ha estat fins el mateix dia que es presenta el projecte de mobilitat a la ciutadania [abans-d'ahir] que no ens l'han explicat als grups municipals, sense deixar-nos-hi participar amb propostes de millora».