El serial de la crisi de govern a l'Ajuntament de Manresa format per Convergència i Esquerra ha fet un tomb. Ha penjat d'un fil les dues últimes setmanes, i en 48 hores ha canviat l'escenari. Dimecres al vespre ERC celebrava una assemblea en la qual va insistir que Mireia Estefanell hauria de continuar al govern malgrat l'oposició de l'alcalde, Valentí Junyent. Divendres va ser la mateixa Estefanell qui, trencant el silenci de tots aquests dies, va anunciar que està disposada a no formar-ne part.

Aquesta decisió arriba més de dues setmanes després que esclatés la crisi entre els dos socis de govern a causa de la gravació d'amagat a David Bonvehí, de la qual el PDeCAT fa responsable Estefanell i l'exnúmero 1 del partit a l'Ajuntament, Pere Culell.

Ara s'aplana el camí per reconduir la situació, com ha admès la portaveu del Grup Municipal de Convergència, Àuria Caus, tot i que ha lamentat que no s'hagués decidit abans i que s'hagi hagut de tensar tant la corda.

Estefanell ha declarat a Regió7 que no vol ser un obstacle perquè el pacte continuï. «El projecte de ciutat va més enllà de les persones. Si convé faig un pas al costat amb tota naturalitat. Quedo a disposició del que Esquerra i el govern necessiti».

No és el que va dir Esquerra en el comunicat que va emetre al final de l'assemblea. Segons ha pogut saber Regió7, després de la reunió militants de la formació van expressar el seu malestar per la situació generada i per la possibilitat que s'arribés a trencar el pacte. Manresa és la ciutat més important de Catalunya en la qual governen Convergència i Esquerra. Si s'esberlés seria un mal precedent per al procés sobiranista.

Aquest és un dels motius que van generar un corrent d'opinió interessat en la continuïtat del govern de coalició. Això, sumat a la pressió de Convergència, que des del primer moment s'ha mantingut ferma en la seva posició que Estefanell no podia formar part del govern, hauria fet desistir la regidora i Esquerra. Dimarts que ve començaran les negociacions per refer el cartipàs, ja sense Estefanell, entre CDC i ERC.

Valentí Junyent va assegurar el 14 d'abril, Divendres Sant, que havia perdut la confiança en ella pel cas de la gravació d'amagat a David Bonvehí. El dimarts a sobre li va prendre totes les competències de govern. Era primera tinent d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana i Dinamització Econòmica.