La plaça Sant Domènec va ser testimoni ahir de la gran participació en la primera exposició itinerant del pressuspost participatiu. Durant tot el dia s'hi van acostar més de 600 persones que van votar presencialment quatre dels 35 projectes finalistes. En els tres primers dies de participació s'han registrat gairebé els mateixos vots que l'any passat durant tot el període.

Montserrat Gibert, tècnica de participació ciutadana de l'Ajuntament, es mostrava entusiasmada pel volum de participació, «hem començat el matí amb 1.800 vots i quan acabem la tarda superarem els 2.400». Un total de més de 600 persones es van acostar a la plaça de Sant Domènec per conèixer de primera mà els 35 projectes i decidir a quins quatre donaven el seu vot.

Unes xifres que han superat totes les expectatives previstes per la tècnica de participació ciutadana. L'objectiu era igualar els 2.988 vots aconseguits l'any passat, però aquesta xifra està molt a prop de ser superada, com va reconèixer Montserrat Gibert, «en només tres dies tenim gairebé els mateixos vots totals de l'any passat; no ens hi posem cap sostre, però ens fa molta il·lusió la resposta de la ciutadania i l'esforç que estan fent les entitats». A diferència de l'any passat, moltes de les entitats han assistit a l'exposició per donar a conèixer el seu projecte.

L'objectiu de l'exposició itinerant és augmentar el vot entre les franges d'edat amb menys participació: els joves entre 16 i 18 anys i els més grans de 80. Per assolir-ho, instituts i casals de gent gran també seran visitats per donar facilitat de vot a aquests col·lectius.

Segons Montserrat Gibert, la gent ha acollit molt bé aquesta iniciativa i agraeix la possibilitat de poder votar i participar en aquest pressupost participatiu. Els panells explicatius de cada projecte, així com l'assistència presencial al vot amb les tauletes o el portàtil, fan que la ciutadania hi pugui emetre el vot amb facilitat.

La propera parada de l'exposició itinerant serà els dissabtes 6 i 13 de maig a la plaça de Crist Rei. S'han habilitat estands mòbils de votació en diferents associacions de veïns, com Vic-Remei, Font dels Capellans, el Xup, les Escodines i Plaça Catalunya. També hi haurà un punt presencial de votació al pavelló del Congost.

A més d'aquestes opcions presencials, els ciutadans de Manresa poden votar a través del web municipal i de l'aplicació Viu Manresa fins al 14 de maig, dia que finalitzarà la votació. L'endemà del tancament de la participació es coneixeran el resultat i els projectes escollits, que es presentaran a l'Ajuntament.