La Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de la carretera de Viladordis per millorar la connexió del barri amb el nucli urbà i també amb la ronda de Manresa, la C-55, i l'autopista. Començaran el pròxim mes de juny. El projecte, valorat inicialment en 2,3 milions d'euros, s'ha acabat adjudicant a Dragados per 1,9 milions.

Els treballs s'han de portar a terme en 8 mesos. L'obra comprèn un tram de gairebé un quilòmetre de llargada en el qual hi haurà una calçada de 10 metres d'amplada amb dos carrils, i dos vorals d'1,5 metres cadascun.

El projecte de la Generalitat preveu que als dos enllaços que hi ha a la carretera amb la C-55 hi hagi rotondes per millorar aquestes interseccions. Una és per entrar a Manresa venint de la C-55 en direcció a Sant Vicenç, l'altra per sortir de la ciutat també per la ronda en direcció a Berga o bé a l'eix Transversal.

Així mateix es preveu crear en aquest vial un itinerari per a vianants i ciclistes per connectar el nucli urbà de la ciutat i el de Viladordis. Serà una via verda a la part dreta de la carretera, en direcció al barri manresà, amb una barrera de fusta i acer i una filera d'arbres i enllumenat.

A principi d'any els propietaris dels terrenys afectats per aquest projecte van començar a rebre les cartes d'expropiació. Posteriorment se'ls va anar citant un per un per firmar el tràmit.

Els veïns d'aquesta zona, que forma part del regadiu de Viladordis, han expressat la seva preocupació perquè la carretera es converteixi en una de les principals vies d'entrada i de sortida de Manresa. Pensen que hauria de ser un trajecte amable de connexió entre el nucli urbà i el regadiu.