La manifestació de Manresa pel Primer de Maig, convocada per col·lectius anticapitalistes de la capital del Bages, va acabar ahir amb dos detinguts i una quinzena de ferits. A mitja tarda, els detinguts, L. S. i E. M., de 45 i 23 anys, respectivament, abandonaven la comissaria dels Mossos acusats d'atemptat a l'autoritat.

La manifestació va començar a la Bonavista amb un insòlit desplegament policial, que, per primera vegada, acordonava durant tot el recorregut els més de 200 participants a l'acció. Després d'un petit enfrontament sense conseqüències davant de l'edifici dels sindicats, la batussa entre manifestants i Mossos va tenir lloc al carrer del Born, amb friccions i empentes, i amb els Mossos car-regant a cops de porra contra els manifestants. Segons els convocants, una desena de persones van resultar contusionades, mentre que per part dels Mossos, segons fonts del cos policial, van ser cinc agents els que van necessitar ser atesos. Durant la trifulga van ser detinguts dos manifestants, que van ser traslladats a la comissaria dels Mossos acusats, segons fonts policials, d'haver agredit agents i d'haver-hi forcejat.

Després de les detencions, un centenar de manifestants es van traslladar fins a la comissaria, on van esperar durant més de quatre hores que els dos detinguts fossin deixats en llibertat amb càrrecs. Entre els concentrats hi havia la diputada de la CUP Anna Gabriel. Arran, una de les entitats convocants de la manifestació, va denunciar a Twitter la contundent actuació policial, qualificada d'«hostil, violenta i repressiva».

Enguany, la manifestació de l'esquerra anticapitalista s'organitzava amb el lema «La seva riquesa, la nostra misèria. O nosaltres o ells. Organitza't i lluita». Després de la trifulga, la manifestació va acabar a la plaça Major amb la lectura d'un manifest, que denunciava «els explotadors que ens fan viure a la misèria», en referència a empresaris, polítics, policia, periodistes i tertulians i sindicats majoritaris. «Cal estar unides i organitzar-nos per posar fi al capitalisme patriarcal», concloïa.