Èxit d'assistència a la 19a edició de la Moguda a l'Agulla. Més de 1.000 persones, segons l'organització, van poder gaudir, dissabte a la tarda, de jocs, tallers i proves de tot tipus. L'esdeveniment, que va tenir lloc al parc de l'Agulla, tenia com a fil conductor la temàtica de monstres, i els nens van poder visitar els cinc països que habiten: el de l'aigua, el de l'aire, el de la selva, el de sota terra i el de la Lluna.

Nasi Muncunill, director del CAE, es mostrava molt satisfet amb l'alta participació. «Després de 19 edicions, veure com s'obren les portes a les 5 i els nens entren corrent significa que ho estaven esperant amb moltes ganes».

Fer una visera amb tres ulls

Tot i el contratemps del fort vent, que va obligar a adaptar alguna prova, els participants van poder gaudir de totes les activitats preparades pel CAE. Els més petits tenien un taller de maquillatge on els pintaven com a monstres, o podien fer jocs de construcció. Els més grans podien triar entre fer tallers manuals i endur-se a casa un imant per a la nevera, una visera amb tres ulls o uns peus de monstre per cobrir les sabates, o enfrontar-se a reptes i proves d'habilitat. Muncunill reconeixia que, «com més atrevides són les activitats, més agraden, tot i que el que triomfa més són els tallers».

La companyia Mestumacat va ser l'encarregada de concloure l'acte amb un espectacle d'animació infantil que va fer les delícies dels assistents a partir dels jocs, broma i dansa. No és la primera vegada que aquesta companyia actua a la Moguda. L'any vinent serà la 20a edició i buscaran fer alguna cosa diferent per celebrar-ho, però, dissabte, Muncunill va preferir no avançar esdeveniments i centrar-se a valorar aquesta edició que, va destacar, «ha estat possible gràcies a una cinquantena de persones, entre l'organització i els col·laboradors». El CAE és una entitat que treballa per la promoció de l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural.