El nou cartipàs de l'Ajuntament de Manresa, presentat aquest migdia, repartirà entre set regidors i regidores les quatre regidories que han quedat vacants i que ocupaven Mireia Estefanell i Olga Sánchez. La primera va fer un pas al costat després del cas Vermellgate -les gravacions a David Bonvehí que se li atribueixen-, i Sánchez ha decidit plegar per un tema familiar. La principal novetat és que Pol Huguet, regidor d'ERC que fins ara no tenia cap responsabilitat, en guanyarà.

Aquest migdia de divendres, en roda de premsa, l'alcalde Valentí Junyent i els regidors Àuria Caus i Marc Aloy han presentat com quedarà el cartipàs. Han fet falta tres reunions, en que han participat ells tres i Ramon Fontdevila, president d'ERC a Manresa, per configurar-lo. Tots tres s'han congratulat de com s'ha portat la negociació. Aloy ha destacat que, per part d'ERC, s'ha treballat "amb més generositat que tacticisme". Per part seva, Junyent ha ressaltat l'agilitat amb què s'ha resolt tot plegat, tenint en compte que el govern de coalició ha perillat seriosament, després que l'alcalde expulsés Estefanell deixant-la sense càrrecs pel que va explicar com una pèrdua de confiança cap a ella.

Les regidories de Dinamització Econòmica i Participació que ostentava la republicana Estefanell es disseccionen i reparteixen entre Marc Aloy (Llicències. ERC), Cristina Cruz (Emprenedoria. ERC), Pol Huguet (Participació, ERC) i Neus Comellas (Projecció de Ciutat, CDC). I les de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de la convergent Olga Sánchez, passen a Jordi Serracanta (Mobilitat, CDC), Josep Maria Sala (Seguretat Ciutadana, CDC) i Jaume Torras (Protecció Civil, ERC).

Més canvis de mans

No són els únics canvis. La regidoria d'Indústria passa d'Àuria Caus a Jaume Arnau (tots dos de CDC) i la de Festes, de Joan Calmet a Neus Comellas (de CDC tots dos). A més a més, Igualtat, que formava part de la regidoria de Cohesió Social de Mercè Rosich (CDC), passa a mans de Cristina Cruz (ERC). I Pol Huguet es queda també la d'Entorn Natural, que tenia Marc Aloy (tots dos d'ERC).

No es relleva el gerent i es crea una nova regidoria de Presidència

No es substitueix la figura del gerent, que va deixar vacant Francesc de Puig amb el nom de responsable de Presidència i que es va retirar l'abril, i, a canvi, es crea la regidoria de Presidència, que portarà Àuria Caus (CDC), amb algunes de les atribucions que tenia de Puig, les menys tècniques. Marc Aloy és el nou primer tinent d'alcalde

Quant a les tinences d'alcaldia, mantenint l'alternança CDC-ERC, sense Estefanell (ERC) ocupant la primera, passa a tenir-la Marc Aloy (ERC). Joan Calmet (CDC) continua tenint la segona; Àngels Santolària (ERC) passa de tenir la cinquena a la tercera; Josep Maria Sala (CDC) continua tenint la quarta; Jaume Torras (ERC) passa de la setena a la cinquena; Jordi Serracanta (CDC) manté la sisena; Anna Crespo (ERC), que no en tenia, ocuparà la setena, i Àuria Caus (CDC) conserva la vuintena.

Joan Calmet (CDC) és el nou president de l'àrea de Promoció de la Ciutat, que ocupava Estefanell (ERC). La de Territori queda igual, amb Marc Aloy (ERC) al capdavant. Àngels Santolària (ERC) és la nova presidenta de l'àrea de Drets i Serveis a les Persones, rellevant Joan Calmet (CDC). I l'àrea d'Hisenda i Governació continua igual, amb Josep Maria Sala (CDC) al capdavant.

La previsió és aprovar la renúncia de Sánchez en el ple de dijous vinent, dia 18 de maig i, l'endemà, l'alcalde signarà la resolució que permetrà l'entrada en vigor del nou cartipàs municipal. En el mateix ple també es ratificarà la renúncia de Meritxell Soler, que anava darrere Sánchez a la llista electoral i que va refusar substituir-la, la qual cosa va permetre l'entrada de Neus Comellas, següent a la llista. Quan arribi l'acreditació de Comellas es farà un ple extraordinari, previsiblement al migdia, per fer efectiu el seu nomenament.