La doctora en Infermeria Montserrat Soler, membre de l'equip de la base SEM de la Fundació Althaia, ha rebut un nou reconeixement a la recerca que realitza per conèixer els factors predictius de presència de lesió intracranial en els traumatismes cranioencefàlics lleus.

Ha obtingut un dels ajuts en la recerca del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu estimular la investigació en l'àmbit dels hospitals i dels centres d'atenció primària de Catalunya.

La Fundació Althaia és una de les 19 institucions i centres de recerca que ha obtingut ajuts.

La doctora Soler ha estat seleccionada per rebre una intensificació de l'activitat investigadora que li permetrà desenvolupar el projecte d'investigació titulat "Factors predictius de lesió intracranial en els traumatismes cranials lleus assistits en el mitjà extrahospitalari".

El lliurament del guardó va tenir lloc a l'Auditori de Barcelona en un acte que va comptar amb la presència del conseller de Salut, Antoni Comín, que va felicitar tots els científics i professionals sanitaris que han obtingut un ajut del PERIS i els va esperonar a continuar amb la seva tasca.

Una oportunitat d'aprofundir

La Dra. Soler és infermera de la base SEM de la Fundació Althaia. El juny de l'any passat la seva línia de recerca va guanyar el premi a la millor comunicació d'infermeria de la 28a edició del Congreso Nacional de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES).

La detecció precoç de possibles lesions intracraneals, que pel fet de donar-se en traumatismes lleus sovint no es detecten en un primer moment, té una gran importància a l'hora de determinar el tractament i la derivació als hospitals més adequats per atendre els pacients amb la major celeritat possible. Amb l'ajut del PERIS, la Dra. Soler podrà ampliar els resultats previs obtinguts mitjançant la posada en marxa d'un estudi multicèntric de més gran abast.

La doctora Soler va ser guardonada per la millor comunicació d'infermeria del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències. El seu estudi, reconegut com una aportació cabdal, l'ha fet sobre més de mig miler de pacients atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques de Manresa.