L'entitat ecologista Meandre ha denunciat que el potencial de la rehabilitada torre Lluvià de Manresa per a la promoció turística de la comarca del Bages no pot continuar limitat a causa de la pudor que desprèn el femer del seu pati i les puces que hi ha.

Meandre recorda que es tracta d'un equipament municipal en el qual s'han invertit 800.000 euros de diners públics i que «des de fa ja 2 anys demana a crits una empenta de l'administració per donar-hi dignitat i vida».

L'entitat, en un comunicat, explica que des que la empresa Bages Terra de vins, amb la qual Meandre col·labora com a guies, va encetar el cicle de Caminades amb tast de vins als diferents cellers del Pla de Bages amb punt de trobada a la torre Lluvià, el nombre d'inscripcions locals i foranies augment.

Diumenge passat es va fer caminada i tast al celler Fargas. La fórmula que es fa servir és sortida a 2/4 de 10 del matí des de la orre Lluvià, caminada guiada fins al celler, explicacions, tastos i tornada cap a la rorre Lluvià.

Meandre afirma que es tracta d'una fórmula que funciona bé menys pel que fa a «la pudor i les puces del pati de la torre Lluvià».

Consideren que no es pot esperar més per dignificar i donar vida a aquest equipament modernista rehabilitat amb diners públics. «És qüestió d'autoestima. És qüestió de no sentir vergonya quan ensenyem i fem activitats en aquest extraordinari equipament», asseguren. L'Ajuntament de Manresa va adquirir la torre Lluvià i 7,5 hectàrees de terreny que l'envolten l'any 2012 per 227.000 euros.