El projecte Xup Riera Viva, que treballa per a la promoció sostenible de la riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà, ha programat activitats per recuperar murals del pou Rodó i controlar l'estat de la riera de Rajadell.

A la llera de la riera de Rajadell davant del barri del Xup, hi ha un pou que subministrava aigua a l'antiga central elèctrica de la Catalana. Avui en dia, encara es poden observar murals reivindicatius realitzats poc després de la mort del dictador Francisco Franco per part de membres de les joventuts del PSUC del barri i de la ciutat. Un record de la significativa lluita veïnal, obrera i sindical del barri del Xup. L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí del dissabte 3 de juny i a les 12 es preveu realitzar una trobada d'antics membres del PSUC.

Dissabte 10 de juny es durà a terme una jornada d'inspecció de l'estat de salut de la riera de Rajadell a càrrec del Parc de la Sèquia.

Com en anteriors edicions, es duran a terme analítiques. L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí davant del local de l'Associació de Veïns del Xup, als locals comercials.