La CUP presentarà una moció al ple de demà de l'Ajuntament de Manresa en què demana la posada en marxa d'una campanya de promoció de la salut alimentària infantil.

La CUP vol que el consistori segueixi les recomanacions de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) i de la mateixa Generalitat pel que fa a l'ús de màquines expenedores d'aliments i begudes i evitar-ne la ubicació en zones accessibles a infants i joves de menys de 16 anys.

La moció també demana que s'elabori un document amb recomanacions en matèria d'alimentació saludable, i que el faci arribar a totes les entitats, clubs esportius i associacions de lleure.

El fullet indicarà clarament quines són les bones pràctiques a l'hora de preparar àpats i aperitius saludables. La moció vol que l'Ajuntament denegui «qualsevol col·laboració en actes públics que estiguin patrocinats per empreses que no respectin les recomanacions de l'OMS i que promoguin el consum d'aliments rics en greixos saturats, àcids grassos de tipus trans, sucres lliures o sal».