Fins a l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considerava que l'homosexualitat era una malaltia mental. Es va encar-regar de recordar-ho la regidora d'Ensenyament i Cohesió Social, Mercè Rosich, que va ser la responsable de conduir l'acte. També va explicar que, actualment, l'homosexualitat és delicte a 70 països del món, i que en alguns d'aquests es penalitza amb la pena de mort. Per això és important celebrar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, va dir, i fer-ho amb la participació de joves, «perquè sou els qui heu de fer un canvi social important».

Rosich va afirmar que «el sexe biològic i l'emocional no sempre coincideix», i que tothom ha de tenir la llibertat de triar la seva identitat, també la sexual i de gènere. «Tenim la llei a favor, però encara hi ha persones que pateixen situacions de violència», va recordar.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ser l'encarregat de cloure l'acte. Ho va fer amb una felicitació als alumnes dels instituts de Manresa que van participar en el reconexiement del col·lectiu LGTBI. «Ha estat pedagògic, representatiu, molt treballat i, sobretot, autèntic», va afirmar. «El fet que els joves tingueu consciència ben clara de la necessitat de respectar totes les opcions de vida és la manera d'assegurar que la societat del futur sigui més tolerant, oberta i lliure», va assegurar.

Finalment, va expressar el compromís de l'Ajuntament de Manresa amb «els drets i les llibertats individuals de totes les persones. És un repte de cada dia de la nostra vida».