El ple de l'Ajuntament de Manresa ha fet l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla urbanístic de la Sagrada Família que ha de permetre obrir un supermercat Mercadona de 1.700 m2 al barri de la Sagrada Família.

Aquest nou hipermercat no serà el quart de la ciutat, ja que segons ha revelat l'exregidor d'Urbanisme Joaquím Garcia (PSC), el seu objectiu serà el de substituir el Mercadona de la carretera de Vic, que tancaria les seves portes.

Només la CUP ha votat en contra de la modificació del pla, ja que considera que "és un gran atac al petit comerç del sector".

Mercadona podrà demanar la llicència d'obres abans de final d'any, un cop tingui el vist-i-plau de la Generalitat, per obrir l'establiment entre les vivendes Sagrada Família i l'escola Itaca, a la carretera del Pont de Vilomara.

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, ha explicat que l'obertura de l'establiment comercial ha d'anar acompanyada de la urbanització de l'entorn que els correspon i que ha de permetre la prolongació del carrer Sant Maurici entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol «amb calçada, vorera". També es crearà un recorregut per a vianants fins a enllaçar amb el carrer Gaudí.

Aloy ha recordat que el pla parcial de la Sagrada Família va ser aprovat l'any 2008. L'any 2009 es va aprovar el projecte d'urbanització, però la crisi va aturar el seu desenvolupament.

L'any 2010, davant la necessitat de disposar del sòl per tenir l'escola Itaca l'Ajuntament va fer una ocupació directa, ja que no hi havia projecte de reparcel·lació. L'any 2012 es va aprovar definitivament el projecte de reparcel·lació amb un sol àmbit d'actuació.

L'any 2014 i davant l'interès de Mercadona per establir-s'hi en aquest àmbit, un propietari (amb el què té un acord de compra) va instar l'Ajuntament perquè pogués fer-ho i es va modificar el pla per dividir-lo en 3 polígons d'actuació i per sumar els espais comercials en planta baixa de forma contínua i no separada en tres edificis. Es manté, això sí la construcció de tres edificis separats sobre la base comercial comuna.