Una de les imatges cridaneres del ple d'ahir de l'Ajuntment de Manresa va ser veure la presidenta del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell, votant a favor de rebaixar-se el sou 38.000 euros bruts a l'any, després de la pèrdua de confiança de l'alcalde Valentí Junyent (CDC) pel cas de la gravació a David Bonvehí.

El ple va donar compte de la resolució de l'alcalde Valentí Junyent del 18 d'abril amb què va revocar Mireia Estefanell, la cap del grup municipal que governa l'Ajuntament en coalició amb CDC, les seves atribucions com a membre de la junta de govern, primera tinent d'alcalde i, consegüentment, com a regidora de Dinamització Econòmica i de Participació, i cap d'Àrea de Promoció de la Ciutat.

Per a la republicana, la pèrdua de competències suposa passar de cobrar 54.600 euros bruts a l'any a un màxim de 16.000, com qualsevol altre regidor del ple que no formi part del govern.

La resolució passa pel ple un mes després de la retirada efectiva de responsabilitats a Estefanell. La CUP va votar en contra del dictamen de ratificació de la modificació de la retribució per considerar que es feia sense donar les necessàries explicacions al ple municipal. CDC i ERC hi van votar a favor, inclosa Estefanell, i la resta de grups es van abstenir.

Les retribucions que regeixen el funcionament de la corporació municipal van ser aprovades el gener del 2016. La coalició entre Convergència i Esquerra a l'Ajuntament va fer passar l'equip de govern de 9 a 14 regidors.

Per estalviar despesa, el regidor convergent Josep Maria Sala va renunciar voluntàriament a la seva assignació mensual i va passar a rebre només les indemnitzacions que li corresponen per l'assistència als plens (800 euros), a les comissions informatives (250 euros) i les juntes de govern o de portaveus (250 euros). Altres regidors de Convergència també van tenir importants retallades.