El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar provisionalment la modificació del pla urbanístic de la Sagrada Família que ha de permetre obrir un supermercat Mercadona de 1.700 m2 al barri de la Sagrada Família, que substituirà el de la carretera de Vic.

Mercadona podrà demanar la llicència d'obres abans de final d'any, un cop tingui el vistiplau de la Generalitat, per obrir l'establiment entre els habitatges Sagrada Família i l'escola Ítaca, a la carretera del Pont de Vilomara.

La cadena també té els establiments del carrer Francesc Moragas i de l'avinguda Universitària.

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, va explicar que l'obertura de l'establiment comercial ha d'anar acompanyada de la urbanització de l'entorn que els correspon i que ha de permetre la prolongació del carrer Sant Maurici entre la carretera del Pont de Vilomara i el car-rer Sant Cristòfol «amb calçada, vorera i un recorregut per a vianants fins a enllaçar amb el carrer Gaudí».

Tots els grups municipals hi van votar a favor a excepció de la CUP, que considera que serà «un gran atac al petit comerç» i també afectarà el mercat de la Sagrada Família, segons Gemma Tomàs.

Aloy va recordar que el pla parcial de la Sagrada Família va ser aprovat l'any 2008. El 2009 es va aprovar el projecte d'urbanització, però la crisi va aturar el seu desenvolupament. El 2010, davant la necessitat de disposar del sòl per tenir l'escola Ítaca, l'Ajuntament va fer una ocupació directa i el 2012 es va aprovar el projecte de reparcel·lació amb un sol àmbit que ara es modifica per poder desenvolupar parcialment.