La Fundació Amancio Ortega donarà 47 milions d'euros per a la compra d'equipaments de radioteràpia i de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama. Tres d'aquests mamògrafs digitals seran per a l'hospital Sant Joan de Déu, per al CAP Bages de Manresa i per a l'hospital de Sant Bernabé de Berga.

La Generalitat, a través del departament de Salut, i la Fundació Amancio Ortega s'han aliat per unir esforços i millorar els equipaments tecnològics per a la detecció i el tractament del càncer. L'acord de col·laboració implicarà una donació de prop de 47 milions d'euros en la renovació d'equipaments oncològics d'última tecnologia per als centres que formen part del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

37 milions es destinaran a la renovació de 18 aparells de radioteràpia, cosa que permetrà substituir tots els que tenen més de 8 anys d'antiguitat. Amb això es podran canviar més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

La resta de la partida -9,84 milions d'euros- servirà per renovar equipaments de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama d'última generació. Concretament, se substituiran un total de 43 mamògrafs.