La fira de l´ExpoBages de Manresa cada cop s´ha anat diluint més enmig d´actes lúdics, culturals i d´oci, des que se celebra al centre de Manresa i no pas al Palau Firal. També s´ha fusionat amb la de l´Ascensió. Aquest model, però, agrada de forma majoritària als expositors. Donen prioritat a que el màxim de gent possible passegi per la mostra multisectorial abans que hagi d´anar expressament a un recinte tancat, han explicat una quinzena d´expositors a Regió7. És el cinquè any que l´ExpoBages se celebra al centre de Manresa, i el 37è de la fira.

La secallona i el sofà

«A la gent li agrada l´oci, i aquí n´hi ha», afirmava divendres un expositor de mobles amb l´estand tocant a Crist Rei. «A mi no em sap greu que una persona pugui comprar una secallona i després pugui veure aquí un sofà que li interessi». El responsable de l´estand del costat assegurava que fer l´ExpoBages al carrer amb aquesta fòrmula possibilita que «hi hagi més i diferent gent» que no pas si s´ha d´anar expressament al Palau Firal o promoure una fira multisectorial pura i dura.

Totes les persones consultades per aquest diari van destacar que el fet d´acumular activitats fomenta no tan sols que hi hagi més gent, sinó també més varietat de públic. A més a més, consideren que donar un volt pel centre de Manresa és més còmode que no pas haver-se de desplaçar en un recinte fix. Hi ha qui opinava que es pot donar el cas que un visitant no vagi a l´ExpoBages amb la idea de comprar res però que s´hi acabi interessant si veu un producte que li fa gràcia o que necessita.

«La fira de Manresa ja atrau gent de per sí, però amb aquest model més», va comentar un altre expositor que sempre havia descartat anar al Palau Firal però que participa a la mostra des que es fa als carrers cèntrics.

Aquesta fórmula de fira lúdico-festiva ha obligat alguns expositors a canviar el xip. Ho explicava Laia Muns, d´Aigües de Manresa i el parc de la Sèquia. Abans, comentava, l´estand es pensava més per vendre, promocionar-se i donar-se a conèixer. Ara l´han reconvertit en una «ludoteca de l´aigua» per a un públic «més familiar que vol fer alguna mena d´activitat. Hem d´interactuar. Al Palau Firal potser no ho faríem així. Aquí en canvi el públic és més divers».

Xavier Carulla, del grup Carulla, opina que al carrer i al centre «hi ha més caliu. Això és fer ciutat», assegura. Destacava el fet que es pugui anar des de la Bonavista fins a l´ajuntament a peu i sense cotxes entremig.