La zona dels Trullols s’ha estrenat com a nou espai per a les atraccions de la fira. Això, sumat a l’activitat comercial que hi ha habitualment un dissabte a la tarda, va provocar que amb prou feines engolís tot el trànsit que hi va fer cap ahir. També ahir, a les hores punta, hi va haver cues per accedir al centre de Manresa per la celebració de l’ExpoBages i la fira de l’Ascensió.

Enguany les atraccions de la fira són en un dels extrems dels Trullols, on habitualment s’hi instal·len els circs que visiten la ciutat. Arribar-hi, i a més a més fer-ho el més a prop possible, com intentava la majoria, requeria paciència i un punt de sort per trobar un espai per aparcar.

Parats davant els Mossos

Entrar als Trullols des de la C-55 representava quedar aturat fins i tot abans d’arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Més avall hi havia problemes per accedir al carrer Agustí Coll, el del Viena. És el final de tot d’aquest carrer on hi ha les atraccions.

Els conductors quedaven atrapats perquè no té prou capacitat per engolir el trànsit i, sobretot, per aparcar. El solar del costat de la benzinera dels Trullols estava ple a vessar. Alguns vehicles fins i tot van aparcar als marges que donen a la C-55.

Anar als Trullols des del centre de Manresa, pel carrer Joan Fuster, no generava tants problemes. Començaven, però, a la primera rotonda. A partir d’aquí la circulació es feia més lenta. El mateix carrer Joan Fuster té senyalització horitzontal per poder aparcar d’una forma endreçada, i ahir era ple. En el sentit de baixada, en direcció al centre de la ciutat, l’estacionament està prohibit per fer més àgil la sortida de vehicles.

Els aparcaments del Carrefour, el del Decatlhon, i el solar que hi ha davant de Silenci, també eren plens a vessar, així com tots els carrers del voltant de la zona comercial i l’esmentat Joan Fuster.

El bus urbà va ser una de les altres opcions triades pels que es van voler acostar als Trullols. Habitualment hi passa la línia 8, la perimetral, i recentment ha augmentat la freqüència de pas la línia 1, la de la Balconada. Ahir la parada que hi ha a la zona era plena a vessar. Per avui s’ha previst reforçar el servei amb autobusos cada nou minuts de mitjana.

Als Trullols hi havia ahir una barreja de gent. La que anava a les grans superfícies comercials de la zona, fet habitual els dissabtes i sobretot a les tardes, i la que anava a les atraccions. Durant els últims 20 anys aquestes eren a l’avinguda Francesc Macià, al barri de la Sagrada Família.

Segons l’Ajuntament de Manresa, als Trullols no hi haurà tanta afectació amb la mobilitat i diposa de més places d’aparcament en tot el conjunt del sector. Un cop acabi la fira es farà una valoració de com ha funcionat aquest canvi, però la voluntat és donar continuïtat a la nova ubicació.

Durant la inauguració de l’ExpoBages, ahir al migdia l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va assegurar que el canvi s’havia de fer, i que el sector dels Trullols és molt dinàmic.