Les atraccions de la fira de l’Ascensió es quedaran als Trullols de Manresa un cap de setmana més. L’Ajuntament i els firaires han arribat a un acord per prorrogar la seva estada a la capital del Bages. Hi seran la majoria, tret d’aquelles que ja tenien compromesa la seva presència en algun altre lloc. Segons l’Ajuntament, han estat els propis firaires qui ho han demanat després de la bona afluència de públic els dies de la fira.

La nova ubicació es va estrenar aquest passat cap de setmana. És a un dels extrems dels Trullols, entre els carrers Agustí Coll i Caietà Mensa. Ha substituït l’avinguda Francesc Macià, on s’hi instal·laven els últims anys. Per a l’Ajuntament, amb el canvi es guanya en seguretat, no hi ha tants problemes de mobilitat tot i que dissabte a la tarda hi havia dificultats per accedir-hi amb vehicle privat, i s’eliminen les molèsties als veïns.

Segons l’Ajuntament a l’avinguda de Francesc Macià comportava una afectació important a la mobilitat, ja que requeria tallar completament aquest vial i tenia afectacions en carrers adjacents.

També hi havia algunes molèsties puntuals per sorolls, i el sector tenia dèficit d’aparcament. Igualment, el fet que la zona d’atraccions estigués partida per un vial, la carretera del Pont de Vilomara, amb volum elevat de trànsit, era un problema de seguretat en una zona molt freqüentada per menors. Per a l’Ajuntament, als Trullols no hi ha aquests inconvenients.

Un 225 % més d’usuaris del bus

Durant el cap de setmana es van reforçar les línies del bus que passen pels Trullols. Dissabte hi va haver un increment d’un 31 % d’usuaris respecte el mateix cap de setmana de la fira de l’any passat, amb 3.840 viatgers. El diumenge l’augment va ser d’un 225 %, amb 2.946 viatgers.

Es manté el reforç

Aquest pròxim cap de setmana es mantindrà el reforç del bus urbà al sector dels Trullols. En concret, el diumenge 28 hi haurà un reforç de les línies L1 i L8 (perimetral), juntament amb la línia F de festius, de manera que a la parada dels Trullols hi haurà un bus cada 9 minuts de mitjana (circularan un total de 7 vehicles l’hora).

Dissabte 27, es mantindran els canvis que es van estrenar el dia 6 de maig: increment de la freqüència de pas de la línia 1 i ampliació del recorregut per passar pels Trullols, cosa que, combinada amb el servei habitual de la línia 8, permet que circulin 6 busos l’hora (un cada 10 minuts de mitjana).