Prop de 200 professionals s'han inscrit a la I Jornada d'Actualització en Malalties Infeccioses, que se celebrarà avui a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Serà un fòrum de reflexió i debat professional sobre diferents aspectes vinculats a les malalties infeccioses i als bacteris resistents, problemàtiques que augmenten.

L'organització és a càrrec de l'Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Althaia i L'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears amb el suport del Col·legi de Metges de Barcelona i del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Es debatran sobre els gèrmens multiresistents als antibiòtics, el maneig de pacients afectats per aquests bacteris, la infecció urinària en pacients d'edat avançada, el codi sèpsia, la detecció precoç del VIH i les perspectives de futur en relació amb la flora intestinal.

El problema de les resistències antimicrobianes ha adquirit tal magnitud que la mateixa Organització Mundial de la Salut l'ha establert com un dels principals reptes per a la seguretat del pacient.

Per això és de vital importància fer un ús adequat i responsable dels antibiòtics i seguir sempre les pautes dels professionals.