La Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM-UPC) se suma a la celebració de la Setmana Europea de Geoparcs 2017, que es comença a celebrar avui divendres i fins a l'11 de juny, organitzant tallers que comptaran amb un mapa topogràfic interactiu (AR Sandbox).

L'activitat estrella són precisaments els tallers per explicar la història geològica del Geoparc de la Catalunya Central, el qual pertany a la xarxa mundial de Geoparcs de la UNESCO.

Aquests tallers es realitzaran avui divendres i els dies 2 i 9 de juny a partir de 2/4 de 7 de la tarda a la Biblioteca del Campus fent servir el dispositiu AR Sandbox, també conegut com a Caixa de Sorra, una eina topogràfica interactiva que permet simular mapes per recrear un paisatge i generar corbes de nivell en temps real a mesura que es modela la sorra amb les mans.

Montserrat Méndez Planell, cap de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) ha explicat que tothom que vulgui experimentar lliurement amb la caixa de sorra, cedida pel departament d'Enginyeria Civil i Ambiental de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ho podrà fer a les instal·lacions de la biblioteca durant la Setmana Europea de Geoparcs 2017.

Fons bibliogràfics

Una altra de les activitats programades és l'exposició de fons bibliogràfics sobre el Geoparc que tindrà lloc a les tres biblioteques de la ciutat: Biblioteca del Casino, Biblioteca de l'Ateneu les Bases i Biblioteca del Campus Universitari de Manresa.