Una altra de les qüestions que el públic que omplia la sala d'actes del Casino de Manresa van voler posar sobre la taula és la posició de la comunitat musulmana sobre el procés d'independència de Catalunya.

Abdellah Anhari i Noureddine el Bennadi van explicar que el que ells veuen és que no hi ha una posició totalment majoritària de la comunitat islàmica a favor o en contra.

Hi estan majoritàriament a favor els originaris del nord del Mar-roc que també voldrien la independència d'aquesta part del país i pensen que tant en un estat com en l'altre seria beneficiosa la constitució d'un estat propi. Però hi estan en contra els que pensen que hi pot haver represàlies per part del govern central o una sortida forçada de la Unió Europea que podria anar en contra dels seus interessos, «també n'hi ha que no es posicionen ni en un sentit ni en l'altre», va dir Anhari.

Els representants de la comunitat islàmica es van esforçar per transmetre una visió polièdrica i no de blanc o negre en la majoria de qüestions, però no en totes.

Per exemple, van començar la seva intervenció amb una condemna absoluta i sense pal·liatius a l'atemptat de Manchester.

Anhari va demanar a pares i mares ser curosos a l'hora de valorar fets com aquest, perquè l'educació dels infants comença a casa «i sabem que en una visita d'escolars a una mesquita de Ter-rassa, un dels alumnes els va demanar que on guardaven les bombes».

Va dir que de la mateixa manera que ell considera que «la Seu és la meva església, ha d'arribar el temps que un Xavi o un Jordi digui que és la seva mesquita, perquè les dues mesquites de la ciutat són dels manresans, no dels musulmans».