L'Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, de Manresa, acollirà una nova unitat que té per objectiu millorar l'atenció a les persones que pateixen síndromes de sensibilització central (SSC), un conjunt de malalties cròniques que limiten molt la vida dels afectats i entre les quals destaquen la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

La de Manresa és una de les divuit unitats d'expertesa territorials que es desplegaran, al costat de les dels hospitals Josep Trueta de Girona, Santa Maria de Lleida, Moisés Broggi, de Mollet, Mútua de Terrassa, de Viladecans, d'Igualada-EAP Igualada ICS, Vall d'Hebron,Sant Pau, Parc Taulí de Sabadell, de Vic, Clínic,de Mataró, Joan XXIII de Tarragona, Municipal de Badalona, i el CAP Baix Ebre-Terres de l'Ebre ICS i el Parc de Salut Mar.

Aquestes unitats tindran professionals de l'atenció primària i hospitalària, específicament formats en especialitats de referència -reumatologia, al·lergologia, toxicologia- i en d'altres que actuen com a suport integral en tot el procés d'aquestes malalties. El nou model assistencial reordena els serveis existents per millorar l'atenció als pacients.