La regidora de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa Cristina Cruz ha deixat la presidència del comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Joan de Déu, que ha ocupat els últims quatre anys. Cruz és infermera d'Althaia. El centre sanitari i assistencial ha iniciat el procés per renovar els representants dels treballadors.

Recentment es van fer eleccions a l'hospital en les quals va participar el 48 % de la plantilla amb dret a vot.

La Candidatura Autònoma de Treballadores i Treballadors de la Sanitat (CATAC-CTS) va aconseguir 5 delegats; Metges de Catalunya, 5 més; Comissions Obreres, 4 delegats, els mateixos que el Sindicat d'Infermeria (Satge). La UGT en va obtenir 3 i la Unió Sindical d'Auxiliars d'Infermeria (USAE), 2. Comissions Obreres i CATAC-CTS van formar majoria a l'últim comitè.

Els propers dies s'han de celebrar eleccions per escollir els representants dels treballadors als altres centres d'Althaia. El dia 31 se celebraran a la Clínica de Sant Josep.

Enguany toca negociar el conveni del sector entre la patronal dels hospitals d'utilització pública i els sindicats. Actualment es regeixen pel darrer, que es va renovar automàticament perquè va finalitzar a final de l'any passat. Si no hi ha acord abans que s'acabi aquest, s'hauran de fer pactes a cada centre. Els treballadors es queixen de les retallades, de l'augment de les hores de treball i de la congelació de plusos.