El projecte de cooperació internacional entre la Fundació Althaia i l'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès, al Senegal, avança gràcies a diferents aportacions d'empreses, entitats i particulars. En aquests moments, els esforços se centren en aconseguir finançament per poder adquirir un aparell d'escòpia quirúrgica, que permetria al centre fer un salt qualitatiu molt important. Aquest dimarts i dimecres se celebrarà un nou mercat solidari al vestíbul de consultes externes de Sant Joan de Déu per recaptar fons per adquirir aquest aparell.

Recentment, s'han realitzat reformes a l'àrea quirúrgica de l'hospital senegalès, que s'ha dotat d'una nova unitat d'esterilització amb un nou autoclau. Per completar aquest conjunt de millores, l'adquisició d'un aparell d'escòpia quirúrgica permetria portar a terme una cirurgia mínimament invasiva en traumatologia, amb la disminució del risc d'infeccions que això comporta, i també poder posar marcapassos.

Treballant per aconseguir fons

L'any passat, la Comissió de Cooperació Internacional de la Fundació Althaia va sol·licitar tres subvencions per a dos projectes en aquest hospital i que van tenir una resolució favorable. En total, es van aconseguir 47.500 euros de la Fundació Probitas i Magic Line.

Aquests propers dimarts i dimecres, 30 i 31 de maig, es farà una nova acció per aconseguir més fons destinats al projecte de cooperació amb l'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès del Senegal. Es tracta d'un Mercat Solidari en el qual es vendrà roba de marques reconegudes a baix preu. Aquesta parada solidària s'ubicarà al vestíbul de Consultes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, a la planta -1, de les 9 del matí a les 9 del vespre. La roba que es vendrà ha estat donada de forma gratuïta o a molt baix preu per diferents cases comercials.

Els beneficis obtinguts d'aquesta venda serviran per subvencionar el nou aparell d'escòpia. En paral·lel, es continuarà treballant per aconseguir noves ajudes.