Aquest mes de maig ha fet molta calor. Com es prepara la campanya contra els incendis?

Similar a la dels altres anys, quant a recursos. Aquest hivern, a la Catalunya Central, ha estat més plujós que d'altres anys, i això ens permet ser optimistes de cara a la campanya. Però tenim el país que tenim, i és un país que històricament ha cremat i que cremarà, pel clima que hi ha. I això vol dir que hem d'estar atents per poder fer front a qualsevol incendi o emergència que hi pugui haver.

Encara és massa aviat per valorar si el risc de focs serà alt?

De moment, som més aviat optimistes, un pèl més que els últims estius, perquè la vegetació està hidratada. Però ho estem amb precaució i cautela.

Els Bombers fan sovint campanyes divulgatives per intentar que la gent no s'accidenti a la muntanya o que no es perdi pel bosc, però, en canvi, la xifra de rescats a Catalunya no para de créixer. Això causa frustració?

Frustració, no. Perquè, quan fem grups de treball en zones en concret, els números baixen. A la Catalunya Central tenim dos exemples molt clars de feina ben feta, gràcies a dos grups de treball al Cadí-Pedraforca i a Montserrat. Determinades recerques que abans es feien per bestieses, en determinades vies ferrates, ara veus que baixen considerablement. Sí que és veritat que l'accés a la muntanya s'ha popularitzat i s'ha democratitzat molt. Ara tothom té facilitat per accedir amb materials de relatiu nivell. Però la facilitat d'accés a la muntanya i a aquest material no vol dir que s'estigui més capacitat per fer activitats de muntanya. Sí que és veritat que, en general, la xifra d'actuacions continua creixent, però jo no en diria frustració. Sí que veus que queda molt camí a recórrer i que s'ha d'anar fent. Però veus que, allà on hem actuat i s'han fet aquestes feines, hi hem tingut uns bons resultats.