De forma contundent, i a través d'un comunicat, el grup municipal del PSC a Manresa, ha carregat contra les direccions nacionals de PDeCAT i d'ERC per la gestió política i comunicativa de la recol·locació de Mireia Estefanell com assessora del grup d'ERC a la Diputació de Barcelona i els demana que «deixin de fer el ridícul».

A parer del PSC, el pas d'Estefanell a la Diputació era un «instrument de reparació a la defenestrada primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa». Segons el president i portaveu del Grup Municipal del PSC, Felip González, «quan ens pensàvem que no es podia superar el sainet protagonitzat a Manresa en les últimes setmanes arran de la destitució d'Estefanell i de la crisi del govern local que es va saldar amb un nou cartipàs; comprovem aquest matí amb estupefacció que tot pot ser superable».

Els socialistes destaquen que els principals dirigents d'ERC -Ramon Fontdevila i Marc Aloy- no havien estat informats de la contractació, un fet que deixava entreveure ja aquest dimarts al matí «que el ridícul podia no tenir aturador, i que les ferides obertes per la crisis continuaven brollant a dojo, com a mínim a ERC de Manresa». A mesura que han passat les hores, afegeix el comunicat del PSC, «la sàtira no arriba al desenllaç final. Per acabar de reblar el clau, resulta que la Presidenta de la Diputació tampoc no en devia saber res de la contractació proposada per ERC perquè a les 8.58 del matí, Mercè Conesa, anunciava 'rotundament' a través del seu compte de Twitter que vetava Estefanell. I el Grup d'ERC esborrava del web el comunicat del dia anterior i la seva corresponent piulada a Twitter».

Arran de la intervenció de Conesa, el partit demana a ERC i PDeCAT que «aturin el ridícul que estan fent, i ens estan fent fer als manresans». I conclouen que «com a conseqüència de tot aquest afer -el Vermellgate- va estar a punt de desfer-se com un sucre el pacte de govern a Manresa entre ERC-CDC; que no sigui que amb la gestió que encara els queda, el que estigui en perill sigui, també, el pacte PDCAT-ERC a la Diputació de Barcelona».