Els firaires no pensen quedar al marge del debat obert sobre les atraccions de les fires de l'Ascensió i Sant Andreu, a Manresa, i volen que se'ls tingui en compte, especialment els que consideren que no ho han fet fins ara, i asse-nyalen la UBIC i la Cambra de Comerç.

Josep Martínez i Josep Maria Oliver, en representació del grup de firaires que han estat instal·lats durant la darrera Fira de l'Ascensió al sector dels Trullols, han demanat a la Unió de Botiguers i la Cambra de Comerç que «no decideixin per nosaltres» sobre la ubicació dels seus negocis.

Els firaires asseguren que «no ens agrada ser tractats com a moneda de canvi». Recorden que són empresaris amb interessos econòmics «igual que la resta de comerciants de la ciutat».

Reconeixen que eren molt reticents que les atraccions passessin de l'avinguda de Francesc Macià, on s'han estat els darrers vint anys, al sector dels Trullols.

La seva reticència l'expliquen perquè «no sabíem si treballaríem tan allunyats del centre». Afegeixen que «afortunadament i gràcies a la implicació dels comerciants dels Trullols, que han fet publicitat i han repartit vals de 2x1, s'ha aconseguit una bona afluència de públic».

Els firaires remarquen que «els comerciants de la Cambra de Comerç i de la UBIC» mai s'han interessat per la ubicació de la fira, i tot i saber que ens canviaven d'ubicació, no hi van posar cap objecció».

Josep Martínez i Josep Maria Oliver han volgut aclarir que el fet de quedar-se un segon cap de setmana a la nova ubicació dels Trullols s'ha degut «que la majoria dels firaires que teníem les atraccions muntades per la Fira de l'Ascensió no teníem cap altra festa o fira» per treballar el cap de setmana passat. També han volgut recordar que quan tenien les atraccions muntades al centre de Manresa i, després, a l'avinguda Francesc Macià abans d'estar urbanitzada «ja fèiem dos caps de setmana».

Els firaires demanen un lloc fix per desenvolupar la seva activitat. Consideren que seria una mala idea posar les atraccions de la fira en un lloc per l'Ascensió i en un altre per Sant Andreu i asseguren que la ubicació al passeig del Riu sobre la qual s'ha especulat ni la consideren, «no ens la pensem ni anar a mirar», han assegurat.

També es demanen què hauria passat si les atraccions s'haguessin mogut de l'avinguda de Francesc Macià als Trullols i «ens hagués anat malament perquè la gent no hagués vingut», però hi hagués hagut una bona afluència a l'ExpoBages.