Mireia Estefanell ocuparà el càr-rec que ha quedat vacant per la destitució de Carles Feiner, que s'encarregava de l'assessorament tècnic en l'àmbit de comerç a la Diputació de Barcelona des del gener del 2016.

Feiner va ser destituït el 17 d'abril per ERC per un missatge que havia escrit a les xarxes dirigit al secretari de l'àrea d'Estudis del PPC, Juan Arza. «El que produeix fàstic és que fills de puta feixistes i 'ejspañiols' com Juan Arza no sàpiguen viure sense tocar els collons al proïsme», indicava. «Quan siguem independents haurem de gestionar aquesta realitat generosament. El que em demana el cos no és acceptable», prosseguia. Finalment, Feiner afegia: «deixo constància pública del tema perquè si algun dia se me'n va la pinça i li arrenco el cap a un d'aquests fills de puta ningú pensi que la cosa és gratuïta. Han fet oposicions a ser 'hostiats' massa vegades».

Davant unes manifestacions «del tot incompatibles amb el projecte polític d'Esquerra», el grup d'ERC a la Diputació va destituir l'assessor «amb efectes immediats». Es dóna la circumstància que Feiner va morir cinc dies després de ser destituït pel partit republicà per insults i amenaces al membre de la direcció del PPC i fundador de SCC, Juan Arza.

Ahir, el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Barcelona explicava que incorporarà Mireia Estefanell com a assessora de la matèria de Comerç de la Diputació de Barcelona.

I afegia que la incorporació d'Estefanell, que ha estat durant aquest mandat primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica i Participació a l'Ajuntament de Manresa, «respon a la voluntat d'aprofitar el talent i experiència de la seva militància en tots els àmbits de gestió, en aquest cas al govern de la Diputació de Barcelona».

Estefanell ha estudiat a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa i la Llotja de Barcelona, on va fer estudis de Disseny, que és la branca professional en la qual s'havia gua-nyat la vida.

El grup d'ERC a la Diputació no informava del sou que passarà a cobrar la republicana expulsada del govern de l'Ajuntament.