La tercera edició del Decamina, la caminada popular que organitzen de manera conjunta la botiga Decathlon Manresa i el Grup Excursionista Posa't en Marxa de Sant Fruitós de Bages, modificarà enguany el recorregut que es va dur a terme les dues darreres edicions i passarà pel pont de les Arnaules, un viaducte natural manresà de 40 milions d'anys, que és avui dia un gran desconegut malgrat la seva singularitat.

La caminada, tal com van explicar aquest dimarts els organitzadors i treballadors de la botiga Decathlon de Manresa, Oriol Posa, Sergi Boixader i Matias Ballesteros, tindrà lloc aquest diumenge, 4 de juny, i donarà el tret de sortida a 2/4 de 9 del matí des del mateix pàrquing de la botiga de material esportiu. Les inscripcions, que tenen un preu de 4 euros, es poden realitzar a través del Facebook de Decathlon Manresa, físicament a la botiga o el mateix dia de la caminada, entre les 8 i 2/4 de 9 del matí.

Aquesta tercera edició del Decamina constarà, tal com va explicar Sergi Boixader, d'un recorregut circular d'onze quilòmetres, que «vol fer una descoberta d'una zona molt interessant del nostre territori, però força desconeguda». La intenció és que amb «aquesta passejada la gent s'animi a practicar el senderisme en el marc d'una jornada familiar i festiva», va destacar Posa.

Inici de l'itinerari

L'itinerari arrencarà a 2/4 de 9 del matí al pàrquing del Decathlon Manresa, continuarà creuant per sota la carretera C-55, i seguirà un tram de camí direcció Viladordis i les Marcetes. En aquest punt el recorregut seguirà pel Camí de Sant Jaume, en paral·lel a la C-16 en sentit sud, per després creuar un pont que porta a l'altra banda de l'autopista. Des d'aquí s'accedirà a un bonic bosc fins a arribar a la zona del pont de les Arnaules, que és, tal i com va recordar Boixader «un gran desconegut de la zona, i al mateix temps, té un gran interès geològic». Els excursionistes que ho vulguin podran passar per sobre el pont i els que no, podran anar pel camí paral·lel. Es retornarà al punt de sortida per un bosc del Pont de Vilomara amb vistes a Montserrat, es creuarà la carretera que porta al Pont de Vilomara i, en aquest punt, els participants trobaran l'avituallament amb productes del Decathlon. Després es resseguirà la riba esquerra del riu Llobregat a la zona de la Gola del Bigaire cap a Viladordis, es creuarà la C-16, i des de les Marcetes i l'ermita de la Salut s'arribarà altre cop al Decathlon.

L'organització calcula que amb tres hores la majoria dels participants hauran completat el recorregut, i per tant, cap a 2/4 de 12 del migdia, tindrà lloc una botifarrada, que anirà acompanyada d'activitats, com una exhibició de ball a càrrec d'un centenar d'infants alumnes del gimnàs V20 de Sant Fruitós; una gimcana o la possibilitat de provar diferents articles de la botiga.

Objectiu: arribar als 200

El Decamina d'enguany, que tal com va recordar aquest dimarts Ballesteros és una «iniciativa pionera a Manresa, que, a diferència del Decabike, només es fa aquí», s'ha marcat com a objectiu arribar als 200 participants. Fa dos anys en van ser una setantena, l'any passat es van vorejar els 200 i enguany volen arribar a aquesta xifra rodona.

Una trentena de persones, quinze treballadors del grup Decathlon i quinze membres del Grup Excursionista Posa't en Marxa, faran possible la caminada d'aquest diumenge al pont de les Arnaules.