El dia «D» ha arribat. Avui comencen els treballs previs de cara a l´inici de les obres per fer la rotonda a la Bonavista, un dels nusos de comunicació més importants de Manresa, on conflueixen la carretera de Vic, la de Santpedor, el passeig de Pere III i el trànsit provinent de la carretera del Pont de Vilomara. Hi haurà afectacions importants en el trànsit.

A partir d´aquest mateix dilluns ja hi haurà les primeres restriccions en la circulació, tot i que el canvi més important es prepararà al llarg d´aquesta nit. Ja demà, dimarts, conductors i vianants es trobaran les afectacions més importants en la circulació, que duraran 4 mesos. L´Ajuntament ha recomanat evitar la Bonavista i planificar itineraris alternatius.

Avui ja s´ocuparà definitivament un dels dos carrils de la carretera del Pont de Vilomara en direcció al carrer Mossèn Jacint Verdaguer i es prohibirà el gir cap a l´esquerra en direcció al centre històric de la ciutat. Així mateix el Jacint Verdaguer serà de sentit únic en direcció a la carretera de Vic, sortida de la ciutat. Es prohibirà el gir a l´esquerra que es podia fer des d´aquest mateix carrer en direcció a la carretera de Vic que permetia anar a la Bonavista. Es prohibirà aparcar a tot el carrer.

Avui també és previst que se senyalitzin noves zones de càrrega i descàrrega al Verdaguer i a la carretera del Pont de Vilomara. Durant tot el dia també serà visible el tràfec de maquinària d´obra.

Demà s´iniciaran les restriccions de trànsit més severes. Tot el triangle de la carretera de Vic, Bisbe Comas i Jacint Verdaguer, que arribarà també a tocar de la carretera de Santpedor i el Pere III, quedarà aïllat. Dins aquesta illa es concentraran les obres els pròxims quatre mesos.

Això farà que els vehicles que circulin per la carretera de Vic i el Passeig en direcció sortida de la ciutat s´hagin de desviar pel Bisbe Comas i el Verdaguer per enllaçar novament amb la carretera de Vic. En direcció al centre s´ocuparà un dels dos carrils de la carretera de Vic. Es podran fer tot els moviments que es fan ara, però en carrils habilitats especialment que passaran a fregar per la Ben Plantada. Hi haurà semàfors provisionals i s´habilitaran itineraris de vianants protegits i senyalitzats.