Fos pel mal temps, perquè era un cap de setmana llarg per als que treballen a Barcelona o perquè no s'havia publicitat prou, el primer diumenge d'obertura de la torre Lluvià al públic com a centre d'interpretació i difusió de l'Anella Verda de Manresa no va tenir la resposta de la ciutadania. No obstant aquest desencís inicial, a partir d'ara, cada diumenge es podrà visitar l'edifici de 10 a 14 h tant per conèixer per dins un dels edificis modernistes de l'arquitecte manresà Ignasi Oms com per informar-se sobre les rutes senderistes i l'entorn natural.

Hi havia prevista una visita guiada a les 11 h -es farà cada diumenge, a la mateixa hora, de forma gratuïta i sense necessitat d'inscripció prèvia- però només s'hi va presentar una parella, que va tenir el privilegi de pujar a la torre restaurada d'una casa d'estiueig que a la porta principal encara llueix el rètol «Vila Emilia» en honor a Emilia Serramalera, muller de Josep Lluvià. Des del balconet del coronament de la casa, la vista de 360 graus és, senzillament, encisadora i espectacular. El guia de l'equipament, David Ferré, assenyalava per als visitants, des del cim de la casa, els límits de l'antiga finca: «mireu, allà on passa la via hi havia, fins i tot, una estació per tal que els propietaris de la casa poguessin venir en tren».

L'Ajuntament de Manresa va adquirir la torre Lluvià el 2012, i dos anys després va iniciar una rehabilitació que va prioritzar el reforç de l'estructura, molt malmesa per anys d'abandonament. El consistori ha treballat per convertir l'espai en un centre d'interpretació i difusió de l'Anella Verda, amb la voluntat que qui hi passegi, corri o vagi en bicicleta tingui un punt de trobada on informar-se dels itineraris i llocs d'interès paisatgístic i natural que hi ha a l'entorn de la casa.

Les exposicions permanents sobre l'Anella Verda i els productes agraris locals estan ubicats a la planta baixa de la torre Lluvià, l'única que es pot visitar sense guia. Als pisos superiors s'hi accedeix només en la visita guiada dels diumenges, ja que encara s'han de restaurar.

També estan pendents de millora els exteriors de la casa: l'antiga residència dels masovers està ocupada actualment per un ramat de cabres que, segons les previsions municipals, n'ha de marxar en els propers mesos. La torre llueix i fa goig, però encara falta molta feina per fer reviure l'antiga esplendor de l'indret.