L´estat ruïnós del número 97 de la carretera de Vic de Manresa, a prop de la Bonavista, ha forçat a desallotjar el bar Port Present, el negoci que hi ha en els baixos de l´immoble. Tècnics de l´Ajuntament s´hi van desplaçar aquest dimecres a mig matí, juntament amb l´advocat del propietari del bloc de pisos, alertats perquè una veïna de l´edifici del costat havia sentit un fort soroll en la coberta. Un cop els tècnics van revisar la part superior de l´edifici, van comunicar a la propietària del bar de que havia de marxar perquè «l´edifici està en molt males condicions», segons relata l´afectada, Carmen de Arco. La teulada va cedir, segons ha confirmat l'Ajuntament.

La responsable del negoci aquest dijous a la tarda encara estava retirant les ampolles de begudes que guardava a l´establiment. «Em van dir que ho havia de treure tot en qüestió d´hores, però hi tinc tot d´ampolles i més material i, és clar, era impossible treure-ho tot ahir. Tot ha estat molt ràpid, i ara em vaig de sobte sense el negoci que regento», afirma. Ahir al migdia la policia local va col·locar tanques just a davant del l´edifici i van dir a la responsable del bar que ja no podia atendre cap client més. El negoci havia obert portes feia tres anys.

L´Ajuntament ha explicat a Regió7 que avui s'han conegut les conclusions de la inspecció i s'han redactat els informes corresponents, que han determinat que l'edifici està en ruïna, i per tant s'ha notificat al propietari l'ordre d'enderroc. Se li ha donat un termini de cinc dies per iniciar les tasques d´enderroc, i de manera cautelar se li ha ordenat la instal·lació d'una bastida de protecció a tot el llarg de la façana. En el bloc no hi viu cap veí i els establiments dels negocis que hi havia al costat del bar Port Present han anat tancant en l´últim any.