La colla de Diables de Xàldiga organitza aquest dissabte una trobada de diables. Es tracta de la segona edició d'una proposta que des de l'any passat, coincidint amb el 30è aniversari de la colla, han volgut fer gran i posar en l'escenari festiu de la ciutat.

Per donar més ressò a la festa, els organitzadors van posar en marxa la campanya «Apadrina una carretilla». Les carretilles són el tipus de pirotècnia que cremen els diables. Celebren que ha resultat tot un èxit, amb més de 250 padrins i una vintena d'establiments col·laboradors. Es tractava que, amb un euro, es podia apadrinar una carretilla de les que es cremaran el dia de la trobada. Cada padrí ha pogut escriure el seu nom o una dedicatòria en una etiqueta que anirà enganxada a les carretilles. Els diables animen tots els padrins a assistir a l'acte de demà i participar-hi, tenint en compte que han estat ells els que han fet possible la festa.

En la present edició hi haurà quatre colles convidades: els Diables Potafocs, de Castellbisbal; els Diables de Lleida, La Gatzara i la secció infantil de Xàldiga. Els dos darrers han col·laborat alhora en l'organització de la trobada.

La festa arrencarà a les 9 del vespre amb una tabalada a càrrec dels tabalers de Xàldiga des de Crist Rei, cap al passeig de Pere III, la plaça de Sant Domènec, el car-rer del Born, la Plana de l'Om, el carrer de Vilanova, i finalment la plaça Gispert. A les 10 de la nit començarà la cercavila de foc des de la plaça Gispert, cap al carrer de Talamanca, Alfons XII, plaça Llisach, carrer de les Piques, carrer de Sant Miquel, Vallcendrera, plaça i carrer del Pedregar, plaça i car-rer del Carme i, finalment, plaça d'Europa, on hi haurà un gran final de festa que, asseguren els organitzadors, «no s'ha vist mai a la ciutat de Manresa».