Més de 900 infants de Manresa rebran suport aquest estiu per cobrir les seves necessitats alimentàries i de lleure. L'Ajuntament de Manresa, a través de Serveis Socials, i entitats socials com Creu Roja, el programa Invulnerables i l'Associació de Veïns de les Escodines s'han coordinat per arribar al màxim possible de joves i adolescents en situació de risc amb l'objectiu d'omplir el buit d'atenció social a l'estiu, quan les escoles tanquen i els infants que tenen beques menjador es queden sense poder dinar a les escoles.

Segons la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària, es tracta de joves i adolescents a qui s'ha de prestar una especial atenció a causa de les condicions econòmiques i socials de les seves famílies. Amb les accions que es duran a terme se'ls garanteix com a mínim un àpat al dia i també activitats de lleure a les quals, d'una altra forma, no podrien accedir. Tots són usuaris dels Serveis Socials municipals.

Les accions per cobrir aquestes necessitats es van presentar ahir. Durant el juliol i l'agost l'Ajuntament ampliarà els tres centres oberts que funcionen tot l'any. Obrirà de 2/4 de 9 a 2/4 de 3 de la tarda. N' hi ha 3 que atendran 60 infants. Són els centres oberts de la Font, el Sergi Aguilera del carrer Bernat Oller i la Xalesta de la Balconada. Aquests casals estan pensats com una continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen al llarg de l'any un cop acaba l'horari escolar. A aquests cal sumar-hi el Casal-Ot de Creu Roja, amb una vintena més de nens i nenes.

Amb el suport de l'Ajuntament, Creu Roja repartirà targetes perquè les famílies amb infants que tenen beca menjador puguin comprar aliments durant l'estiu. Es tracta d'una iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada l'any passat i que va funcionar bé, ha explicat el president de Creu Roja a Manresa, Miquel Riera. L'experiència es repeteix amb més recursos i és previst que se'n puguin beneficiar 652 infants. L'any passat van ser més de 320 famílies amb infants les que van rebre aquest ajut.

Per altra part el projecte Invulnerables de Manresa atendrà el juliol 130 nens i nenes als seus campus esportius i casals d'estiu. La coordinadora del projecte a Manresa, Pilar Izquierdo, va explicar que els joves de 6 a 13 anys assistiran al campus esportiu de la Fundació Bàsquet Manresa al Congost, i els més petits en casals d'altres entitats gràcies al suport de beques.

Finalment l'Associació de Veïns de les Escodines durà a terme per tercer any consecutiu els tallers de lleure i cultura per a una quarantena d'infants a qui també se'ls garanteix un berenar complet. En aquest cas es farà a l'agost i les primeres setmanes de setembre.

«Intentem que si una família rep un d'aquests recursos, no en rebi cap altre i no hi hagi duplicitats per arribar al màxim d'infants possible», ha assegurat Santolària. Per això s'ha fet un esforç més gran de coordinació entre les entitats implicades en aquestes accions socials.