La professora Dolors Grau i el professor Josep Font, tots dos del departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC de l' Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han guanyat el premi de Recerca, Desenvolupament i Innovació, un dels guardons del Premi Medi Ambient.

El premi ha estat lliurat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en el marc de l'acte commemoratiu del Dia Mundial del Medi Ambient, dedicat enguany a la connexió de les persones amb la natura.

El jurat del premi ha reconegut el projecte «SAVEnergy: foment de l'estalvi d'energia a les llars dels joves de secundària», impulsat per l'Exploratori dels Recursos de la Natura. El guardó ha estat atorgat ex aequo a aquest i a un altre projecte de la UAB.

El projecte SAVEnergy té per objectiu portar a terme accions adreçades als joves de secundària per tal d'incentivar l'estalvi energètic, en els seus instituts i especialment a les seves pròpies llars.

En aquest moment s'està portant a terme la prova pilot en dos instituts de Berga, la qual té un ajut del ministeri d'Educació, Cultura i Esport, atorgat a través del Campus d'Excel·lència internacional Barcelona Knowledge Campus (BKC), del qual forma part l'Exploratori. La intenció és poder extrapolar l'acció als set instituts de Berguedà.